Rob Senden, HR directeur AZL: ‘Doe een stap terug wanneer het bij transformaties even tegenzit’

HR directeur AZL

Hoe kunnen medewerkers optimaal blijven presteren in grote verandertrajecten? Hoe krijg je ze mee, wanneer per definitie onzekerheden op de loer liggen? Kwesties waar met name HR-professionals zich over buigen.

Rob Senden heeft dat eerder gedaan en doet dat nu bij pensioenuitvoeringsorganisatie AZL. Een gesprek over de relevante drivers en cruciale momenten voor een succesvolle transformatie.

Transformaties doen organisaties vaak op hun grondvesten schudden. Het zijn fases vol uitdagingen waarin van de medewerkers veel wordt gevraagd. Rob Senden leidt als Directeur HR de grote veranderingen van het Nederlandse pensioenstelsel binnen AZL en geeft alvast een inkijkje in wat hij straks op HR Day 2024 gaat vertellen.

Over de reden van deze transformatie valt niet te twisten, er is immers vorig jaar een nieuwe wet in werking getreden, de Wet toekomst pensioenen, die simpelweg moet worden uitgevoerd. Maar ook kansen biedt in een markt die verandert voor alle partijen.

Strategisch opleidingsplan

Die nieuwe wet betekent dat alle pensioenpartijen samenwerken en de deelnemer hierin optimaal moeten betrekken en informeren. Senden: “Daarvoor zijn kennis, kunde en een technologische basis nodig. Dus moet je mensen van buiten aantrekken en investeren in het leren en ontwikkelen van je eigen medewerkers. Ze een strategisch opleidingsplan aanbieden.”    

[....]